En meget national cocktail on vinavisen.dk

I denne uge er København rammen om årets internationale Melodi Grand Prix. Og når nu Danmark er værter for den store begivenhed, bør man selvfølgelig nyde en ærke-dansk cocktail, mens de mange sange ruller hen over tv-skærmen.
Det mener man hos Peter F. Heering, firmaet bag den legendariske kirsebærlikør Cherry Heering, og man har derfor fået bartender Rasmus Damgaard fra GetBartender.dk til at kreere en meget national cocktail. Den er navngivet “Rødgrød Med Fløde”, og såvel dens udseende som smag er inspireret af den klassiske dessert, der har afsluttet mange måltider på de danske borde lige siden 1800-tallet.
Damgaard står bag baren under Melodi Grand Prix’et og sørger for drinks til de mange danske og udenlandske gæster, musikere og sangere. Og udlændingene får rig lejlighed til at øve sig i at sige det svære “rødgrød med fløde”, da den nye cocktail kan bestilles ved baren …
Her kommer opskriften på drinken:Rødgrød Med Fløde
1,5 cl Cherry Heering
3 cl Brøndums Snaps Original
3 cl jordbærpuré
2 cl dansk honningsirup
2 cl Friskpresset citronsaft
En bakke isterninger
Let topping med dansk piskefløde (fløden skal danne et lag for sig)
Pynt: Stødt kanel eller vanille
Et Martiniglas
Cherry Heering, snaps, jordbærpuré, honningsirup og citronsaft shakes kraftigt med isterningerne. Stop, når der er dug på shakerens yderside. Hæld indholdet i Martiniglasset gennem en strainer – en professionel bar-si – eller en almindelig si, så du undgår at få iskrystaller og klumper i cocktailen.
Top med piskefløde ved at hælde fløden langsomt ned i glasset over bagsiden af en spiseske. Herved lægger fløden sig som et hvidt lag oven på “jordbærgrøden”. Pynt med stødt kanel eller vanille.

 

Comments are closed.

Legal Notice   |   Log in to graphic guideline