SLIDERS & SLINGS

by Emilie 30.10.13

 Udover den meget fantastiske asiatisk-inspirerede mad, som vi gaflede ned i Singapore, blev det også til et par miniudgaver af den allestedsnærværende burger. Begge gange stærkt akkompagneret af dejlige drinks! Det er lidt som om det er et tema i Singapore – skal du ha’ drinks, skal du også ha’ burgere. Og det er jo egentlig ikke en helt dårlig idé..Første omgang af burger x drinks kombi’en fik vi på baren ‘Lantern’ på Fullerton Bay Hotel, der ligger med en fantastisk udsigt udover vandet, Singapores skyline og det gigantiske Marina Bay Sands hotel.

De små burgere – eller sliders, som de af en eller anden grund nu hedder – var virkelig lækre og bøffen var selvfølgelig lavet af mørt og perfekt mediumstegt wagyu-kød. Som et ret ekstravagant og velsmagende lille sidekick til burgerne fik vi også en omgang trøffel-fritter med mayo og ketchup. Mener at kombien af fritter + tre sliders kostede ca. 32 singapore dollars – eller ca. 150 kroner.

Selvom det naturligvis er obligatorisk at drikke Singapore Slings i Singapore, hoppede vi i denne omgang på udvalgte Halloween-specials drinks. Min kunne noget med mandarin, gin, lime og andet syrligt – og smagte dejligt!

The Fullerton Bay Hotel og Lantern bar ligger på:
80 Collyer Quay, Singapore

Meeen intet besøg i Singapore kan siges at være fuldbyrdigt uden en Singapore Sling indtaget på det historiske Raffles Hotel (opkaldt efter Singapores grundlægger, Sir Stamford Raffles). Så Emily, Acie og vores danske ‘guide’ Karin spenderede vores ‘frieftermiddag’ med sliders og slings i vaskeægte kolonistil på Long Bar på Raffles Hotel.

Det siges at sling’en er opfundet af en bartender, der arbejdede på Long Bar på et tidspunkt før 1915. Den blev originalt kaldt en gin sling og består af gin, kirsebærlikøren cherry heering (der som et lille kuriosum er dansk produceret!), og frisk appelsin-, ananas- og lime juice, men der er eftersigende flere alternative versioner, der ‘claimer’ at være den originale.

Fred være med det. De der slings var særdeles gode og der var noget herligt ‘old world in a new country ‘over at sidde der på Long Bar og sippe Singapore Slings, spise jordnødder og smide skallerne på jorden (det er åbenbart obligatorisk!), mens vi vendte verdenssituationen.

Burgerne – de små sliders – var måske nok lige til den kedelige side uden hverken fikse mayo’er, fikst tilbehør, men til gengæld med en anelse for tørre bøffer – de slog i al fald ikke dem fra Lantern i lækkerhed, men det kunne dog ikke slå os ud af kurs – det var en helt perfekt eftermiddag!

Prisen er lidt til den pebrede side – men sådan skal det vel være med verdensberømte turistattraktioner – en omgang sliders og en sling kostede ca. 53 singapore dollars per mand. Hvilket er ca. 240 kroner.

Raffles Hotel og Long bar ligger på:
1 Beach Road, Singapore

http://ganeoggaffel.dk/2013/10/sliders-slings/

Comments are closed.

Legal Notice   |   Log in to graphic guideline