Andebryst med kirsebær, rosenkål og bacon on gastronomade.no

Her stemmer alle smakene supert sammen, og heldigvis spanderte vi en flaske Cornas 30 Granit, og rødvinen kronet verket.

I Norge er det litt stas med and. Kjøper du dem i Sverige eller Danmark, får du flott vare for en helt annen pris enn hjemme. La fuglen tine i kjøleskapet i 24 timer. Det søte og møre, glatte og litt fete kjøttet egner seg glimrende til salt bacon med godt stekte rosenkål overdrysset rosmarin, løk og sopp, og garnert med seige, varme kirsebær, som er kokt i likør. Vil du ha poteter til, passer det med litt faste smøraktige mandelpoteter.

Dette tilbehøret, må du lage mye av, det er bare litt and som skal til på toppen, og kanskje et par små poteter ved siden. Alt kan forberedes før gjestene kommer, slik at det er minimal innsats og timing etter at alle har fått noe i glasset, og praten er i gang! Jeg sier «gjestene», for jeg synes selv at dette er gjestemat.

Dette er det du trenger til 4 personer
2 andebryst
1 pose fine, ferske rosenkål
1 pakke bacon
1 stor løk, hakket
3 store fedd hvitløk, revet
10 sjampinjonger (kan sløyfes)
20 kirsebær
2 dl Cherry Heering
Poteter
Rosmarin, salt og pepper

Andebryst: Sett en tørr jernpanne på varmen, og la den bli så varm at den ryker. Mens den heter seg opp, tørk andebrystene og finrut fettsiden med din skarpeste kniv – ikke rut opp kjøttet, bare fettet. Legg brystene i pannen med fettsiden ned, og stek i 5 minutter. Ta brystene ut av pannen, og hvil dem i 15 minutter, før du steker dem ferdig i ovnen på 210 grader i 10 minutter. La dem ligge i minst 20 minutter, før du skjærer dem pent i skiver. Skrell potetene og legg dem i kaldt, salt vann. Ta ut stenene på kirsebærene, og legg dem i likør i en kjele. Tilbehøret: Stek baconet gyldent i andefettet. Tilsett etterhvert litt olivenolje etter behov … Stek soppen i skiver med pepper og rosmarin. Stek løk og hvitløk. Kok rosenkålen i 2 min, og legg i pannen, strø over bacon, sopp, løk og ekstra rosmarin. Sett inn i ovnen på 100 grader, sammen med tallerknene. Sett over potetene. Kok inn kirsebærene. Skjær opp anden. Trekk opp vinen! Be folk sette seg – skål og kos dere.
http://www.gastronomade.no/andebryst-med-kirsebaer-rosenkal-og-bacon/

Comments are closed.

Legal Notice   |   Log in to graphic guideline